NLP & Kids

NLP staat voor Neuro (brein), Linguïstisch (taal) Programmeren (proces). Het idee is dat ons brein ons gedrag aanstuurt, en dit gedrag wordt beïnvloed door gedachten, gevoelens, en overtuigingen. Bij NLP wordt gefocust op mogelijkheden en het vermogen om gedrag en gevoelens te veranderen. Bij bijvoorbeeld gedragsproblemen is het belangrijk om te onderzoeken wat er precies achter zit. Vaak zit er een andere emotie achter bepaald gedrag, en kinderen uiten dit op een manier die ze denken het grootste effect te hebben.

NLP helpt kinderen bewust te worden van hun patronen en zichzelf te uiten. Het erkennen van gevoelens staat centraal, en NLP gaat ervan uit dat alle benodigde vaardigheden al in het kind aanwezig zijn. Met eenvoudige oefeningen leren kinderen op een andere manier te communiceren en emoties te uiten.

Zelfvertrouwen bijvoorbeeld wordt gekoppeld aan “in je kracht staan” en je tegen jezelf zegt: “ik kan dit!” NLP-oefeningen helpen kinderen te ontdekken wat ze nodig hebben als ze iets lastig vinden. Door deze vaardigheden in te zetten, leren kinderen dat ze zelf controle hebben en dit op elk moment kunnen toepassen. NLP is geschikt voor kinderen omdat ze nog heel flexibel zijn in het omgaan met hun kwaliteiten en vaardigheden en deze kunnen inzetten wanneer ze nodig zijn.

 

Kortom, NLP biedt kinderen een manier om zich bewust te worden van zichzelf, hun emoties en hun vaardigheden, en hen te helpen deze te gebruiken in verschillende situaties.

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek